Atea är ledande inom IT-infrastruktur i Örebro

154 IT-ansvariga på aktiebolag med minst 10 anställda i Örebro län har rankat vilken leverantör som är ledande inom IT-infrastruktur i länet. Atea är favorit med 19,0 procent av rösterna. På plats nummer två kommer IT-hantverkarna med 11,9 procent följt av Evry som får 9,5 procent.

Vi har även tagit pulsen på om IT-cheferna bedömer att deras nuvarande leverantör kommer att kunna lösa de IT-relaterade problem de står inför i framtiden. 83 procent av de tillfrågade uppger att de har förtroende för sin leverantör och resterande 17 procent tror inte att den nuvarande samarbetspartnern kommer att motsvara förväntningarna.

Vilka IT-relaterade problem kommer att bli de stora utmaningarna de kommande åren? De flesta verkar vara överens om att det är internetrelaterade tjänster som kommer att stå i fokus då fler och fler företag köper molntjänster som ställer nya och högre krav på att IT-säkerheten fungerar. Andelen företag som planerar att investera inom bl.a. driftsäkerhet har ökat se senaste 6 månaderna.

83 procent av de tillfrågade uppger att de har förtroende för sin leverantör och resterande 17 procent tror inte att den nuvarande samarbetspartnern kommer att motsvara förväntningarna.

Andelen planerade investeringar inom de kommande 12 månaderna

För ytterligare information om kartläggningen vänligen kontakta projektledare Christoffer Kela. Övriga kontaktuppgifter finner du via vår hemsida www.publikator.se eller under Kontakta oss.

Målgrupp: Aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe i Örebro län
Intervjuad person: IT-ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer