Koneo är ny favorit hos IT-cheferna i Uppsala

Under augusti 2014 har vi genomfört 179 personliga intervjuer med IT-chefer i Uppsala län. De anser att Koneo är det ledande inom IT-infrastruktur i regionen och därmed halkar den tidigare favoriten Atea ner till en andra plats. Dialect placerar sig på bronsplats.

Vi har även kartlagt vilka investeringar som är prioriterade och planerade under hösten samt det närmaste året.


Planerade investeringar inom telefoni och affärssystem toppar listan hos inköpschefer inom hela landet. Vi ser samma trend i Uppsala. Ett trendbrott under de senaste månaderna är att fler och fler företag genomför mer hårdvaruinvesteringar och i Uppsala anges hårdvara som den mest prioriterade investeringen under hösten 2014Planerade investeringar inom telefoni och affärssystem toppar listan hos inköpschefer inom hela landet. Vi ser samma trend i Uppsala. Ett trendbrott under de senaste månaderna är att fler och fler företag genomför mer hårdvaruinvesteringar och i Uppsala anges hårdvara som den mest prioriterade investeringen under hösten 2014.Andelen planerade investeringar i procent:
Telefoni 32,5%
CRM 7,5%
Ärendehantering 3,8%
Kontorsmaskin 5,0%
Dokumenthantering 6,3%
Affärssystem 12,5%
Fakturahantering 3,8%
Datalagring/VDI 6,3%
Videokonferensutrustning 10,0%
Tidsredovisningssystem 3,8%
Hårdvara 8,8%

Målgrupp: Aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe i Uppsala län
Intervjuad person: IT-ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer