Andelen affärsresor utomlands fortsätter att öka

57 procent av företag inom tjänstesektorn med minst 20 anställda genomför en eller flera utlandsresor per år. Huvuddelen av resorna är affärsresor eller konferensresor inom Europa men hela 33 procent av resorna sker utanför Eurozonen.

Allt fler affärsresor bokas på nätet, dels på flygbolagens, hotellens och hyrbilsföretagens egna hemsidor och dels via onlineresebyråer som erbjuder resebyråns fördelar till en lägre kostnad. 44 procent av de tillfrågade uppger att de har avtal med affärsresebyrå och resterande av företagen uppger att de bokar sina resor själva.


Ca 50 procent av företagen som deltagit i undersökningen genomför fler än 5 resor utomlands per år. Priset på resorna uppges vara den viktigaste parametern vid val av reseleverantör. Att det ska gå smidigt att boka och genomföra resan är av hög vikt. Trygghet och service hamnar långt ner i prioritetsordning.68 procent av resorna avser rena affärsresor, 20 procent konferensresor. Övriga 12 procent av resorna avser studiebesök, mässorbesök, utbildningsresor samt belöningsresor.33 procent av resorna sker till destinationer utanför norden där Asien står för 10 procent, Afrika 7 procent, Sydamerika 6 procent och USA 10 procent.Ca 50 procent av företagen som deltagit i undersökningen genomför fler än 5 resor utomlands per år. Priset på resorna uppges vara den viktigaste parametern vid val av reseleverantör. Att det ska gå smidigt att boka och genomföra resan är av hög vikt. Trygghet och service hamnar långt ner i prioritetsordning.Hela 14 procent av företagen som uppger att de genomför mer än 50 utlandsresor per år.
Målgrupp: Tjänsteföretag med minst 20 anställda per arbetsställe i Stockholms län
Intervjuad person: Övergripande ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer