10 procent av företagen är fortfarande kvar i ISDN Duo-nätet

Den 31:a December i år så kommer Telia att avveckla sitt ISDN Duo-nät. Detta påverkar mellan 70 000 - 100 000 företag i Sverige. Vi har talat med över 1 700 IT-ansvariga på aktiebolag med minst 10 anställda och med 6 månader kvar till avvecklingen sitter 10 procent fortfarande kvar i Telias ISDN Duo-nät.

Förändringen innebär stora möjligheter för telefonileverantörerna och idag finns en uppsjö av leverantörer och återförsäljare som erbjuder telefonilösningar. Många företag upplever dock att det är en snårig djungel med tekniska lösningar och svårigheter att avgöra vilken leverantör man skall välja.


Företagen i Stockholms innerstad har kommit längst i omställningen och där är endast 6 procent kvar i ISDN-nät. Gävleborg placerar sig sist med 16 procent.

2014 bör bli ett rekordår för telefonileverantörerna då i snitt 17 procent av företagen står i begrepp att investera.Mobilväxel anses vara den bästa lösningen då 36 procent av företagen väljer detta alternativ. 23 procent av företagen har ingen uppfattning om vilken lösning de skall välja.
Målgrupp: Svenska aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe
Intervjuad person: IT-ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer