Svenska verkstäder byter ut Visma
Publicerad
|
2016-06-07
Under 2014 uppgav 3,8 procent av svenska verkstäder att de hade planerade investeringar inom affärssystem. 2015 har siffran stigit till 4,8 procent vilket motsvarar ca 400 investeringar inom målgruppen som består av 8 500 aktiva bolag. Visma tappar 4,4 procent av marknaden under det gångna året medan Jeeves och Microsoft ökar. Trots att Monitor är det affärssystem som i högst grad uppfyller kundernas förväntningar vad gäller funktionalitet har även de backat 1 procent.
Statistiken baserar sig på totalt 8 505 personliga intervjuer med produktionschefer inom svensk verkstadsindustri under perioden januari 2014 till december 2015. Diagrammet visar endast de företag som har 3 procent eller mer av den totala marknaden inom målgruppen.
Microsofts affärssystem är det system som i lägst grad uppfyller kundernas förväntningar vad gäller funktionalitet och många Microsoftanvändare funderar också på att byta.
Diagrammet visar endast de företag som uppgett att de planerar att byta ut sitt nuvarande eller saknar affärssystem idag.
Under första kvartalet 2016 bromsar efterfrågan in till 2,7 procent trots att 1 av 4 verkstäder har affärssystem som är installerade innan millenniumskiftet.
Målgrupp: Svensk verkstadsindustri med en omsättning >3 miljoner
Intervjuad person: Produktionsansvarig
Fler nyheter
Drygt vart tionde företag i norra Sverige tar hjälp av bemanningsföretag idag. Manpower är den ledande leverantören.
Läs mer
Andelen företag som tror på fortsatt tillväxt för det egna bolaget ökar inom verkstadssektorn, vilket tyder på en hoppfull konjunkturutveckling för branschen under det kommande året.
Läs mer
1 av 5 produktionschefer inom verkstadsindustrin upplever att marknaden bromsar in. Trots detta är det bara 9 procent av bolagen som bedömer att deras omsättning kommer att minska jämfört med föregående år.
Läs mer
I personliga intervjuer med beslutsfattare på 2 969 Svenska aktiebolag framgår det att 43 procent av Svenska bolag upplever att det är brist på arbetskraft inom det egna behovsområdet.
Läs mer
Trots att 69 procent av produktionscheferna tror att de skulle kunna minska antalet akuta stopp, saknar fortfarande 7 av 10 företag inom tillverkande industri ett underhållssystem
Läs mer