Via Egencia är den ledande affärsresebyrån i Göteborg

Under 200 kartläggande intervjuer med övergripande ansvariga på kontor i Göteborg med omnejd framgår det att 57 procent av förtagen i målgruppen genomför årliga utlandsresor. 80 procent av resorna utgörs av affärsresor och resterande en kombination av konferens- och utbildningsresor, mässresor samt belöningsresor.

Fyra av tio företag bokar sina resor via en affärsresebyrå. Via Egencia är den ledande affärsresebyrån med 29,6 procent av företagen som kunder. Den näst största leverantören är American Express Travel med 14,8 procent och på tredje plats i regionen är Resia med 11,1 procent av marknaden.

För ytterligare information om kartläggningen vänligen kontakta Minna Norén. Övriga kontaktuppgifter finner du via vår hemsida www.publikator.se eller under Kontakta ossDe 200 medverkande företagen uppger i kartläggningen att de totalt genomför mer än 3 500 resor utomlands per år varav 50 procent till destinationer inom Europa. Antal resenärer varierar från 1 till mer än 100 personer. I snitt deltar 9 personer per affärsresa.
41 procent av företagen som genomför affärsresor har avtal med en affärsresebyrå. 26 procent bokar själva via nätet och resterande 15 procent väljer olika sätt från gång till gång. Den viktigaste parametern vid bokning av affärsresor är pris följt av att genomförande av resan ska gå smidigt. Trygghet och personlig service har också betydelse. Möjligheten att boka on-line uppges ha mycket liten påverkan vid val av reseleverantör.
Målgrupp: Aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe i Göteborg med omnejd
Intervjuad person: Övergripande ansvarig/VD


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer