Atea är ledande inom IT-infrastruktur i Umeå

Enligt 200 IT-chefer i Umeå är Atea den ledande leverantören inom IT-infrastruktur i regionen. Atea får 33,8 procent av de IT-ansvarigas röster och placerar sig därmed på en överlägsen första plats med stort försprång jämfört med tvåan IT-hantverkarna som får 9,2 procent. Tredje platsen med 7,7 procent kniper Örnsköldsviksföretaget CoreIT som specialiserat sig på tjänster och produktförsörjning inom drift, infrastruktur, systemutveckling och ServiceDesk.

Företagens investeringar i hårdvara kommer att öka i hela landet under nästa år. De tillfrågade IT-cheferna i Umeå uppger att hårdvaruinvesteringar är den mest prioriterade investeringen avseende 2015.En tydlig trend som syns i hela landet är att små och medelstora svenska företag ökar sina investeringar inom hårdvara. 18 procent av IT-cheferna har planer på att byta server och ytterligare 22 procent uppger investeringar inom övrig hårdvara.
Övrigt om IT-infrastrukturen hos företag med minst 10 anställda per arbetsställe i Umeå.
Målgrupp: Aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe
Intervjuad person: IT-ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer