Clifa Sverige ledande inom Facility Management i Skåne län

Facility Management är snabbväxande bransch som enligt IFMA beräknas omsätta 170 miljarder kronor samt sysselsätta över 200 000 personer årligen. I en kartläggning av 200 privata fastighetsägare i Skåne län uppger en femtedel av de tillfrågade att de har en samarbetspartner för teknisk förvaltning av fastigheterna i beståndet i dagsläget. Ytterligare 13 procent är intresserade att se över vad denna typ av tjänster skulle kunna tillföra verksamheten.

Clifa Service är ledande leverantör med 16,7 procent av företagen som kunder. Caverion Sverige placerar sig på andra plats med 13,3 procent, Imtech och Riksbyggen på delad tredje med vardera 10,0 procent av marknaden.

Karläggningen visar att de företag som idag valt att outsourca FM-tjänster har en mycket hög grad av kundnöjdhet. 67 procent av de medverkande är "mycket nöjda" och 31 procent är "nöjda". Endast 3 procent är "missnöjda" med sin nuvarande leverantör.

För ytterligare information om kartläggningen vänligen kontakta Mattias Larsson. Övriga kontaktuppgifter finner du via vår hemsida www.publikator.se eller under Kontakta oss

19 procent av de tillfrågade fastighetsägarna i Skåne län har outsourcat teknisk förvaltning idag. Allt tyder på att denna typer av tjänster kommer att öka snabbt den närmaste tiden då ytterligare 13 procent har ett intresse att se över möjligheten att ingå samarbete.31 procent av de företag som har en samarbetspartner idag har outsourcat hela fastighetsservicen. Den näst vanligaste tjänsten som upphandlas är service och underhåll inom ventilation samt underhåll av yttermiljö.
Målgrupp: Fastighetsägare SNI 68 i Skåne län
Intervjuad person: Fastighetsansvarig/Förvaltare


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer