Atea är IT-chefernas favorit i Värmland

Under oktober har vi genomfört en kartläggning där 200 IT-ansvariga på aktiebolag med minst 10 anställda per arbetsställe i Värmlands län har svarat på frågor avseende bl.a. nuvarande samarbetspartners, pågående IT-projekt samt planerade investeringar under det kommande året. Vi har även tagit pulsen på vilka leverantörer som anses ligga i framkant i regionen.

Atea är IT-chefernas favorit och rankas som ledande inom IT-infrastruktur av 29,4 procent av de tillfrågade. Det bolag som placerar sig på andra plats med 13,2 procent av rösterna är Ninetech. Ninetechgruppen har under det senaste året omsatt cirka 130 miljoner kronor via kontor i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Örebro. Med tanke på att det är första gången bolaget dyker upp på vår rankinglista och där intar en andra plats kan vara ett tecken på att vi får se mer av den varan i framtiden. På delad tredje plats ser vi Ricoh och Partnerdata med vardera 8,8 procent.


Över hälften av företagen som deltagit i kartläggningen uppger att de idag anlitar externt företag för IT-driftstjänster idag, tex underhåll av server/nätverk, service av hårdvara eller dylikt. 41 procent av det tillfrågade har fastprisavtal och resterande 59 procent löpande räkning. Den vanligaste tjänsten som upphandlas är serverunderhåll och backup.

På frågan om vilken som är den mest prioriterade investeringen under hösten 2014 hamnar telefonilösningar samt hård- och mjukvarulösningar i topp.33 procent av de medverkande bolagen har aldrig gjort någon analys över företagets IT-kostnader.
Målgrupp: Aktebolag med minst 10 anställda i Värmlands län
Intervjuad person: IT-ansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer